Hovädzí steak s jahodovo-brusnicovou omáčkou, letným ratatouille a pyré z ružičkového kelu(4)

Na 4 porcie
4 hovädzie steaky
Demi glace
100g čerstvých jahôd
50g brusníc

Letné ratatouille:
1ks cuketa
1ks červená cibuľa
1Ks červená paprika
1ks žltá paprika
½ ks baklažán 
1 dóza lúpaných paradajok
Cenak
Čerstvý tymián, rozmarín

Zeleninu nakrájame na cca 2cm veľké kocky. Z prudka orestujeme na panvici, osolíme, zalejeme lúpanými paradajkami a podusíme. Ochutíme pretlačeným cesnakom a bylinkami.

Pyré z ružičkového kelu:

Na 4 porcie

800g múčnych zemiakov
400g čerstvého ružičkového kelu
150ml sladkej smotany
Soľ, muškátový orech

Uverené zemiaky pretlačíme spolu s maslom a zľahka vyšľaháme. Pridáme rozmixovaný ružičkový kel so smotanou a ochutíme soľou a muškátovým orechom.